טיפול בפסולת רפואית
מרכזים רפואיים מייצרים כמות רבה של פסולת רפואית שחלקה מסוכנת מאוד לאדם ולסביבה. קיימים כמה סוגים של פחים המיועדים למינים שונים של פסולת. חובה להשליך את הפסולת לפח המיועד לה, טעות בפח עשויה לפגוע בבריאות הציבור, ובאיכות הסביבה.
פסולת ביולוגית מכילה פָּתוֹגֶנִים העלולים להדביק במחלות ולכן מזרקים ואביזרים חדים משליכים רק למיכל אדום של פסולת חדה. המיכל האדום תמיד מעוגן וקרוב למקום הטיפול. שאר האשפה הביולוגית תזרק לפח עם השקית הכתומה.
פסולת כימית כוללת שאריות של תרופות ושל חומרים מסוכנים במעבדות. פסולת כימית נוזלית נאגרת במיכל עם כיתוב ברור המזהה את סוג החומר ואת שם המעבדה. פסולת של שאריות תרופות ופגי תוקף יושלכו לפח סגול. המיכל צריך להיות מעוגן וקרוב למקום העבודה.
פסולת ציטוטקסית הכוללת שאריות של כימותראפיה תושלך לאשפה עם השקית הירוקה. מחטים ופריטים חדים של פסולת ציטוטקסית יסולקו למיכל הירוק.
פסולת רדיואקטיבית תושלך לפח שקית הצהובה.
כל שאר האשפה, מפונה מפחי הזבל ברחבי בית החולים כפסולת אורגנית. כחלק משמירה על איכות הסביבה בשיבא מוצבים לרשותכם מתקני מיחזור המיועדים לפינוי נייר, קרטון, פלסטיק וסוללות. אנא הקפידו תמיד על שימוש במיכלי האשפה. רק לפסולת המיועדת להם טיפול בטוח בפסולת הרפואית ישמור על שלום האדם ועל סביבה ירוקה ובריאה.
לתקנות בריאות העם: פסולת רפואית - לחצו כאן
צפו בסרטון הדרכה לטיפול בטוח בפסולת רפואית
צפו בסרט על עדכון הנוהל למיון פסולת חומ"ס
